Frasig fetaost med klyftpotatis och russinsallad

Vego

Se recept

Instruktioner

Ingredienser

1 aubergine

1 kg potatis

6 msk olivolja

2 tsk salvia

2 1/2 dl turkisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung

2-3 st morötter

1/2 gurka

1/2 fp bladspenat

1 fp russin

1 fp kikärtor

1/2 citron

1 msk oregano

1/2 dl vetemjöl

1 ägg

2 tsk timjan

1 dl ströbröd

2 fp fetaost

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

Potatis (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär auberginen i 3 cm stora bitar. Skär potatisen i klyftor. Blanda med olivoljan, salvian och ½ tsk salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

Steg 3

Sås (skål): Blanda den turkiska yoghurten, vitlöken, honungen, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

Steg 4

Sallad (skål): Skala morötterna. Skär morötterna och gurkan i tärningar. Blanda grönsakerna, bladspenaten, russinen, kikärtorna, saften från citronen, oreganon, olivoljan och 2 krm salt i skålen.

Steg 5

Panerad fetaost (3 tallrikar + stekpanna): Tillsätt vetemjölet i en av tallrikarna. Vispa ut 1 ägg och 2 msk vatten i den andra tallriken. Blanda timjan och ströbröd på den tredje tallriken. Skär fetaosten i 2 cm breda stavar. Hetta upp pannan med 2 msk olivolja. Vänd stavarna först i vetemjöl, därefter i ägget och sist i ströbrödsblandningen och stek på hög värme 1 min/sida.

Steg 6

Servera potatisen och auberginen med såsen, salladen och den stekta fetaosten.