Facebookpixel Fördelar med matkasse | Middagsfrid ®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Fördelar med matkasse från Middagsfrid

Snabbt och enkelt med våra matkassar

Det finns många fördelar med matkasse. Då vi erbjuder en prenumerationstjänst (helt utan bindningstid såklart) slipper du både planera och åka och handla maten. Råvaror och recept kommer i en matkasse direkt hem till dörr och du behöver bara stå för matlagningen. Vi har helt enkelt tänkt åt dig, vilket gör att du sparar en massa tid genom att prenumerera på vår matkasse. Tid som du kan spendera på ett roligare sätt än att stå i långa matköer eller att försöka hitta någonstans att ställa bilen på en proppfull parkeringsplats. Vill du att det ska gå snabbt och enkelt att laga mat? Inga problem! Recepten i våra matkassar tar mellan 15-45 minuter att tillaga och om du vill vara säker på att allt alltid går i ett nafs har vi en supersnabb och en lättlagad kasse som hjälper dig att bli en riktig superhjälte i köket.

Alltid i vår matkasse – nya och välsmakande recept varje vecka

Har du också en repertoar av 5-10 recept som du varvar mellan? Det blir lätt så när man har så mycket annat att prioritera under veckorna. Därför är det bra att lämna över middagsplaneringen helt till någon annan. Att äta en varierad och balanserad kost är bra såväl för kroppen som naturen och bra mycket roligare än att alltid utgå ifrån den inarbetade veckomenyn som många av oss har. Vi har över 13 års erfarenhet av att skapa näringsrika, klimatsmarta och såklart riktigt goda recept. Detta är en av alla fördelar med en färdigplanerad matkasse från Middagsfrid. Du får hem nya recept varje vecka där vi har planerat en varierad och inspirerande veckomeny, så att maten du får laga är god och varierad.

Maten är bra både för dig och för miljön

Vi har alltid haft ett omfattande hållbarhets- och klimattänk i vår matkasse, vilket visar sig på olika sätt.

Minskade transportutsläpp

Vi samkör alla våra kassar ut till kund, vilket innebär ett mindre koldioxidutsläpp än om majoriteten av våra kunder skulle ta egen bil till affären. Vi har även valt att leverera till ett område vid max två tillfällen per vecka, vilket resulterar i fullastade transportbilar.

Flygtransporterade råvaror? Nej tack!

Augusti 2019 bestämde vi oss för att sluta leverera varor som har flygtransporterats in i Sverige. Detta betyder däremot inte att vi levererar varor, som vanligtvis transporteras med flyg, om de istället har fraktats med båt. Utan vi undviker de varorna helt, och siktar på att våra matkassar ska innehålla så mycket svenskproducerade råvaror som möjligt.

Kampen mot matsvinnet

Dessutom planerar vi våra kassar så att alla mat ska gå åt under veckan, du ska inte behöva kasta någon mat. Enligt uppgifter från Naturvårdsverket slänger hushåll i Sverige totalt 917 000 ton mat per år. Det motsvarar ungefär 95 kilo mat per person och år. Orsaken till att matsvinnet är ett så stort problem kan bero på olika faktorer. En av anledningarna kan vara att man inte planerar sina inköp, vilket leder till att man ofta köper mer än vad man man gör av med.

En del av det arbetet som våra menyplanerare gör när de skapar våra veckomenyer är att se till att det blir så lite matsvinn som möjligt i din matkasse. Som exempel, väljer vi att leverera en purjolök i en av våra kassar planerar vi in den gröna delen i ett recept och den vita i ett annat recept under veckan, så att hela purjolöken går åt. Även grönsaker som romansallad, tomat och paprika delar vi på två recept och kan på så sätt också variera tillagningssättet på en och samma grönsak. Vi vill helt enkelt eliminera matsvinnet helt och hållet!

Mat som inte går åt kastas inte

Ibland händer det såklart att våra kunder blir tvungna att avboka sin matkasse med kort varsel. Även om det då är försent att avbeställa varorna hos våra leverantörer, är vi självklart måna om att det inte ska bli något matsvinn. Därför har vi ett väl upparbetat samarbete med Matmissionen, Svenska kyrkan och Stadsmissionen som kommer och hämtar de varorna som “blir över” på våra lager och ser till att de kommer till användning. Läs mer om vårt samarbete med dessa organisationer här!

Klimatkompenserade receptblad

Receptbladen man får hem tillsammans med vår matkasse är mycket uppskattade bland våra kunder. Många kunder berättar att de sparar de recepten man tycker allra mest om i en pärm eller liknande – så kan man tillaga sina favoriter om och om igen! Just eftersom de är så uppskattade att få hem i fysisk form har vi valt att klimatkompensera alla våra receptblad.

Psst! Vi är den absolut bästa matkassen enligt Matkasse-topplistan. Besök deras hemsida och läs deras recension av våra matkassar.