Fördelar med matkasse från Middagsfrid

Vi strävar efter att vara klimatsmarta

Vilka fördelar finns det med matkasse från just Middagsfrid? Vi planerar våra kassar så att alla varor ska gå åt under veckan, du ska inte behöva kasta någonting. Som kund hos oss bidrar du alltså till mindre matsvinn. Dessutom samkör vi alla våra kassar ut till kund, vilket innebär ett mindre koldioxidutsläpp än om majoriteten av våra kunder skulle ta egen bil till affären. Vi har även valt att leverera till ett område vid max två tillfällen per vecka, vilket resulterar i fullastade transportbilar. Under våren bestämde vi oss för att sluta leverera varor som har flygtransporterats in i Sverige. Detta betyder däremot inte att vi levererar varor, som vanligtvis transporteras med flyg, om de istället har fraktats med båt. Utan vi undviker de varorna helt.

Du får variation & inspiration

Många av oss har nog lätt att hamna i det så kallade falukorvsträsket, tiden och vardagarna springer iväg och ofta hinner man inte tänka i nya banor. Vilket säkert leder till att du lagar i princip samma mat vecka ut och vecka in. Vi tycker att det är viktigt (och gott!) med variation och därför jobbar vi hårt för att skapa varierade och inspirerande middagsrecept till våra kassar. Dessutom sitter vi på år av kunskap vilket resulterar i riktigt goda och hållbara recept!

Du sparar tid

Då vi erbjuder en prenumerationstjänst (helt utan bindningstid såklart) slipper du både planera och åka och handla maten. Råvaror och recept kommer direkt hem till din dörr och du behöver bara stå för matlagningen. Vi har helt enkelt tänkt åt dig, vilket gör att du sparar en massa tid. Tid som du kan spendera på ett roligare sätt än att stå i långa matköer eller att försöka hitta någonstans att ställa bilen på en proppfull parkeringsplats.

Psst! Vi är den absolut bästa matkassen enligt Matkasse-topplistan. Besök deras hemsida och läs deras recension av våra matkassar.