Facebookpixel Fördelarna med våra matkassar | Middagsfrid ®

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Fördelar med matkasse från Middagsfrid

Snabbt och enkelt

Då vi erbjuder en prenumerationstjänst (helt utan bindningstid såklart) slipper du både planera och åka och handla maten. Råvaror och recept kommer direkt hem till din dörr och du behöver bara stå för matlagningen. Vi har helt enkelt tänkt åt dig, vilket gör att du sparar en massa tid. Tid som du kan spendera på ett roligare sätt än att stå i långa matköer eller att försöka hitta någonstans att ställa bilen på en proppfull parkeringsplats. Vill du att det ska gå snabbt och enkelt att laga mat? Inga problem! Våra recept tar mellan 15-45 minuter att tillaga och om du vill vara säker på att allt alltid går i ett nafs har vi en supersnabb och en lättlagad kasse som hjälper dig att bli en riktig superhjälte i köket.

Nya välsmakande recept varje vecka

Har du också en repertoar av 5-10 recept som du varvar mellan? Det blir lätt så när man har så mycket annat att prioritera under veckorna. Därför är det bra att lämna över middagsplaneringen helt till någon annan. Att äta en varierad och balanserad kost är bra såväl för kroppen som naturen och bra mycket roligare än att alltid utgå ifrån den inarbetade veckomenyn som många av oss har. Vi har över 13 års erfarenhet av att skapa näringsrika, klimatsmarta och såklart riktigt goda recept. Med en färdigplanerad matkasse från Middagsfrid får du hem nya recept varje vecka där vi har planerat en varierad och inspirerande veckomeny, så att du får njuta av riktig matglädje. 

Bra mat för dig och miljön

Vi har alltid haft ett omfattande hållbarhets- och klimattänk vilket visar sig på olika sätt.

Minskade transportutsläpp

Vi samkör alla våra kassar ut till kund, vilket innebär ett mindre koldioxidutsläpp än om majoriteten av våra kunder skulle ta egen bil till affären. Vi har även valt att leverera till ett område vid max två tillfällen per vecka, vilket resulterar i fullastade transportbilar.

Flygtransporterade råvaror? Nej tack!

Augusti 2019 bestämde vi oss för att sluta leverera varor som har flygtransporterats in i Sverige. Detta betyder däremot inte att vi levererar varor, som vanligtvis transporteras med flyg, om de istället har fraktats med båt. Utan vi undviker de varorna helt.

Kampen mot matsvinnet

Dessutom planerar vi våra kassar så att alla varor ska gå åt under veckan, du ska inte behöva kasta någonting. Enligt uppgifter från Naturvårdsverket slänger hushåll i Sverige totalt 917 000 ton mat per år. Det motsvarar ungefär 95 kilo per person och år. Orsaken till att vi slänger så mycket mat kan bero på olika faktorer. En av orsakerna kan vara att man inte planerar sina inköp, vilket leder till att man ofta köper mer än vad man man gör av med.

En del av det arbetet som våra menyplanerare gör när de skapar våra veckomenyer är att se till att det blir så lite matsvinn som möjligt. Som exempel, väljer vi att leverera en purjolök i en av våra kassar planerar vi in den gröna delen i ett recept och den vita i ett annat recept under veckan, så att hela purjolöken går åt. Även grönsaker som romansallad, tomat och paprika delar vi på två recept och kan på så sätt också variera tillagningssättet på en och samma grönsak.

Mat som inte går åt kastas inte

Ibland händer det såklart att våra kunder blir tvungna att ställa in en av sina leveranser med kort varsel. Även om det då är försent att avbeställa varorna hos våra leverantörer, är vi självklart måna om att varorna inte ska gå till spillo. Därför har vi ett väl upparbetat samarbete med Matmissionen, Svenska kyrkan och Stadsmissionen som kommer och hämtar de varorna som “blir över” på våra lager och ser till att de kommer till användning. Läs mer om vårt samarbete med dessa organisationer!

Klimatkompenserade receptblad

Receptbladen man får hem tillsammans med matkassarna är mycket uppskattade bland våra kunder. Många kunder berättar att de sparar de recepten man tycker allra mest om i en pärm eller liknande – så kan man tillaga sina favoriter om och om igen! Just eftersom de är så uppskattade att få hem i fysisk form har vi valt att klimatkompensera alla våra receptblad.

Psst! Vi är den absolut bästa matkassen enligt Matkasse-topplistan. Besök deras hemsida och läs deras recension av våra matkassar.