Facebookpixel Flexitariankasse | 4 middagar för 4 personer | Middagsfrid®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Flexitariska kassen 4 för 4

4 middagar för 4 personer

Rabattkoden kunde inte tillämpas!

Flexitariankassen 4 för 2 matkasse middagsfrid

Flexitarisk matkasse

  • Aldrig rött kött
  • Hälsosamt & klimatvänligt val
  • Inspirerande recept

ord.pris:

ditt pris:

Menyer

Flexitarisk matkasse för 4 personer

Känner du att du äter för mycket kött? Då kan det vara en bra idé att bli flexitarian och äta mer grönt.

I den här matkassen får du fyra middagar för fyra personer. Vanligtvis får du två vegetariska rätter, en fiskrätt och en fågelrätt. Eftersom kassen inte ger dig rätter till hela veckan kan du också välja att äta det du vill övriga dagar i veckan. Du får en varierad kost som är hälsosam för hela familjen. Om du inte vill vara flexitarian varje vecka kan du välja vår flexitariska matkasse varannan vecka.

Flexitarisk mat som passar alla

Vi vet att det under vissa dagar kan vara svårt att få ihop vardagen med alla måsten. Att laga och äta hälsosam mat är viktigt för de allra flesta, oavsett om du bor själv eller med din familj. Genom att ha en matkasse underlättar du för dig själv under några dagar i veckan.

Middagsfrids flexitariska matkasse för 4 personer innehåller rätter som faller både vuxna och barn i smaken. De är inte alltför avancerade att laga utan passar väl in i vardagspusslet. Redan fyra veckor i förväg kan du se vilka recept som ingår i kommande matkassar, vilket ger dig gott om tid att planera veckans andra middagar. Du får också möjlighet att avboka de kassar som inte tilltalar dig receptmässigt.

Vår expert på flexitarisk mat, Oskar, är kock och även menyplanerare till den här matkassen. Han bjuder på varierade recept med råvaror från hela kostcirkeln. Du hittar allt från rätter där allt lagas på samma plåt, till pajer och pasta när du väljer en flexitarisk matkasse för 4 personer.

Flexitarisk mat är bra för din hälsa eftersom den inte innehåller något rött kött och har mer fokus på vego. När vi skapar våra recept så försöker vi göra dem ännu mer hälsosamma genom att välja kolhydrater gjorda på exempelvis linser och bönor, eller mejeriprodukter som antingen är växtbaserade eller har en lägre fetthalt. Men det viktigaste är såklart att det smakar gott, för det är då det bli en godare vana. 

Råvaror av allra högsta kvalitet

Det spelar ingen roll om du väljer en flexitarisk matkasse eller någon av våra andra matkassar, du får alltid de allra bästa råvarorna. All fågel i kassen är svensk, och du får aldrig någon rödlistad fisk från oss. Vi försöker också alltid skapa recept med grönsaker utifrån säsong. 

När det kommer till skafferivaror behöver du ha en del kryddor och dylikt hemma. Det för att vi ska kunna fokusera på färskvarorna och för att du inte ska sitta med fem likadana kryddburkar hemma efter några månader. Du får alltid en lista på det du behöver ha hemma så att du kan planera i förtid.

Fördelar med en flexitarisk matkasse för 4 personer

Flexitarisk mat är inte bara bra och hälsosam för dig, utan även för klimatet. Det är en fördel att äta mindre kött och mer vegetariskt med tanke på köttindustrins klimatpåverkan. Du kan ju även välja att laga vegetariskt under de tre dagar då du bestämmer själv. Eller så kan du fokusera på familjens favoriträtter dessa dagar.

Fördelen med en matkasse är att du inte behöver planera och sköta inköp för fyra dagar i veckan. Det ger dig mer tid över till familjen eller annat du önskar att du hann med. Samtidigt får ni bra näring och ett varierat matintag, vilket gör gott för kroppen.

Du har alltid möjlighet att avboka en matkasse, såvida du gör det minst nio dagar i förväg. Dessutom är våra prenumerationer helt utan bindningstid.

Vanliga frågor och svar

Vad är flexitarian?

En flexitarian är en person som vill äta vegetariskt, fågel och fisk. Men som gärna inte äter eller vill äta mindre kött, alltså nöt, fläsk eller vilt. Det finns många fördelar med att äta flexitarisk mat. Bland annat får du möjligheten att äta mer vegetarisk kost, vilket är mycket bra för din hälsa. Det är dessutom väldigt bra för klimatet att äta mindre rött kött då produktionen av kött bidrar till mycket utsläpp som påverkar miljön negativt. Många som äter flexitariskt äter rött kött ibland men då kanske vid speciella tillfällen eller högtider. Vill du testa att bli flexitarian? Prova vår matkasse och uteslut rött kött 4 dagar i veckan!

Hur äter en flexitarian?

En flexitarian väljer vegetariskt flera gånger i veckan. Dessutom satsar många flexitarianer på ekologisk mat. De äter alla typer av protein, men mindre av kött.

Vad innehåller en flexitarian matkasse?

Vår flexitariska matkasse innehåller två vegetariska rätter, en fiskrätt och en fågelrätt i veckan.

Vilka matkassar finns det?

Utöver en flexitarisk matkasse för 4 personer erbjuder vi också helt vegetariska matkassar, lättlagade matkassar, snabba matkassar och matkassar som är speciellt riktade till barnfamiljer. Vi har också en originalkasse som passar de flesta.

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Du väljer den matkasse du vill ha, kontrollerar att vi levererar dit du bor, fyller i dina personuppgifter och din betalinformation.

Hur fungerar det att prenumerera på matkasse?

När du köper din första matkasse påbörjar du en prenumeration. Den har ingen bindningstid och du kan avboka matkassarna de veckor du inte vill ha dem.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Beroende på var du bor kan du få leverans antingen på söndagar, måndagar eller tisdagar.