Facebookpixel Flexitariankasse | 4 middagar för 2 personer | Middagsfrid®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Flexitariankassen 4 för 2

4 middagar för 2 personer

Rabattkoden kunde inte tillämpas!

MASSA GODA PROTEINER – UTAN RÖTT KÖTT

  • Utan rött kött
  • Klimatsmart och hälsosamt
  • Nytänkande recept

ord.pris:

ditt pris:

Menyer

Flexitarisk matkasse för 2 personer

Om du bor med någon annan eller ensam och vill äta mer vegetariskt är vår flexitariska matkasse för två personer ett bra val. Recepten är beräknade för två och innehåller fyra hälsosamma och goda middagar. De innehåller inget rött kött utan du får en kycklingrätt, två vegetariska rätter och en fiskrätt per vecka. Det är ett hälsosamt val för dig som vill äta mer grönt och mindre kött.Vår menyplanerare Oskar skapar varierade recept på hälsosam flexitarisk mat så att du ska kunna få matkassen vecka ut och vecka in utan att tröttna.

Flexitarisk matkasse för 2 personer med de bästa råvarorna

I vår matkasse hittar du flexitarisk mat som är bra både för dig och klimatet. Vi satsar på råvaror av hög kvalitet för att du ska få i dig så ren mat som möjligt.

Fågeln du hittar i flexitarisk matkasse för 2 personer är alltid svensk. Fisken väljer vi från Världsnaturfondens fisklista för att inte påverka fiskbeståndet. Rödlistad fisk får du aldrig från oss. I de fall ägg ingår i recepten är de främst ekologiska och våra ägg kommer aldrig från burhöns.

När det gäller mejeriprodukter försöker vi också använda ekologiska alternativ i den mån det är möjligt.

Grönsaker är förstås alltid en stor del av våra matkassar. Att äta grönt är inte bara hälsosamt, utan även gott. Vuxna är rekommenderade att äta minst 500 gram frukt och grönt dagligen. Vi försöker att ha så mycket svenska grönsaker som möjligt och därför är våra recept anpassade utifrån säsong. På så sätt får du närodlade grönsaker som inte blir transporterade långväga för att nå Sverige.

Fördelar med flexitarisk matkasse för 2 personer

Oavsett om du har en stor familj eller lever ensam är matlagning ett måste. Det kan vara svårt att hinna med det i vardagspusslet och många gånger leder det till dåliga matvanor. Med vår matkasse slipper du planera och göra inköp till fyra av veckans middagar. Dessutom får du tre dagar då du själv väljer vad du ska laga till.

Många gånger är recept uträknade för fyra personer, men i en flexitarisk matkasse för 2 personer från Middagsfrid får du recept anpassade för två. Även om du bor ensam kan du beställa matkassen, så får du matlådor att ha med till jobbet eller fylla frysen med. Dessutom får du alltid rätt antal råvaror för att ingenting ska bli över och leda till matsvinn.

Med en färdig matkasse som levereras varje vecka kan du lägga tiden på träning eller andra fritidsaktiviteter efter jobbet. Du slipper dessutom åka och storhandla och bära på tunga kassar eftersom du inte behöver handla för en hel vecka. När du prenumererar på vår matkasse med flexitarisk mat, eller någon av våra andra matkassar, har du ingen bindningstid. Du kan därför avsluta prenumerationen när du vill. Avbokning av enstaka kassar är också möjligt, så länge du gör det minst nio dagar i förväg.

Frågor och svar

Vad är flexitarian?

En flexitarian äter mest vegetariskt, men har inte uteslutit kött helt. Dessutom äter många flexitarianer inte processad mat och har fokus på ekologiskt och närproducerat.

Hur äter en flexitarian?

En flexitarian lagar vegetariska middagar flera dagar i veckan, men kan också äta kött vid några tillfällen. De äter dock mindre kött än andra.

Vad innehåller en flexitarian matkasse?

Vår flexitariska matkasse innehåller en fågelrätt, en fiskrätt och två vegetariska rätter varje vecka.

Vilka matkassar finns det?

Utöver våra flexitariska matkassar för två personer har vi också helt vegetarisk matkasse, originalkasse, snabb matkasse och lättlagad matkasse för att nämna några alternativ.

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Först måste du kontrollera att vi levererar till din adress. Sedan väljer du kasse, fyller i din information och betalar via Klarna. En prenumeration startas automatiskt men den har ingen bindningstid.

Hur fungerar det att prenumerera på matkasse?

Du väljer om du vill ha kassen varannan eller varje vecka och lägger din beställning. Sedan får du kontinuerligt din matkasse tills du väljer att avsluta prenumerationen. Du kan också avboka enstaka kassar.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Middagsfrid levererar matkassar på kvällstid söndagar till tisdagar. Vilken dag du får leverans beror på var du bor. På vissa platser erbjuds också eftermiddagsleverans.