Facebookpixel Filodegspaj med röd pest och mozzarella - Middagsfrid ®

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Filodegspaj med röd pesto och mozzarella

Barnvänligt Picknick Vegetariskt

Se recept

Filodeg är en tunn deg gjord på vetemjöl, vatten och salt. När man gräddar filodeg blir degen frasig och god. I detta recept använder vi filodegen till en paj med röd pesto och mozzarella. Ett enkelt och gott recept där pajen mestadels av tiden sköter sig själv i ugnen!

Instruktioner

Ingredienser

6 ägg

3 dl gräddmjölk

1 dl mjölk

1 fp röd pesto (200g)

1 tsk oregano

½ purjolök

1 fp mozzarella (250 g)

2 msk olivolja

6 st filodegsark

1 fp körsbärstomater (250g)

1 fp ruccola (65g)

½ msk balsamvinäger

Steg 1

Sätt ugnen på 200°.

Steg 2

Äggstanning (bunke): Vispa ihop 6 ägg, 3 dl gräddmjölk, 1 dl mjölk, 1 fp röd pesto, 1 tsk oregano, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar i bunken.

Steg 3

Filodegspaj (springform 25 cm): Finstrimla ½ purjolök. Häll av vätskan och skiva 1 fp mozzarella. Smörj formen med 1 msk olivolja. Lägg ut 6 st filodegsark (ca ½ fp) omlott så att de hänger lite över kanten. Fördela purjolöken och mozzarellan i formen och tillsätt äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30–35 min.

Steg 4

Tomat & ruccola (skål): Halvera 1 fp körsbärstomater. Blanda tomaterna med 1 fp ruccola, 1 msk olivolja och ½ msk balsamvinäger i skålen.

Steg 5

Ta ut pajen från ugnen och låt den vila något innan ni serverar den. Toppa med tomat & ruccolan.