Facebookpixel Färsbiffar med paprikakräm och varma grönsaker - Middagsfrid ®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Färsbiffar med paprikakräm och varma grönsaker

Kött

Se recept

Saftiga färsbiffar och massor av goda och färgstarka grönsaker gör den här rätten till en riktig hit. Paprikakrämen är god till många kött/fågel-rätter så passa på att spara receptet till framtiden!

Instruktioner

Ingredienser

2 paprikor

2 kålrabbi

1 aubergine

300 g morötter

250 g rotselleri

3 msk + ½ dl neutral olja

1 ägg

½ dl mjölk

3 msk ströbröd

2 vitlöksklyftor

500 g nötfärs

200 g rostade solroskärnor

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

Grönsaker (ugnsplåt + bakplåtspapper): Dela 2 paprikor i stora bitar. Skala och tärna 2 kålrabbi. Tärna 1 aubergine, 1 fp morötter (300 g) och 1 bit rotselleri (250 g) i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på plåten och blanda med 1 msk neutral olja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Sätt in plåten i ugnen 15 min.

Steg 3

Köttfärsbiffar (bunke + stekpanna): Blanda 1 ägg, ½ dl mjölk, 3 msk ströbröd, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Vänd ner ca 500 g nötfärs och blanda väl. Forma färsen till 8 biffar med lätt blöta händer.

Steg 4

Hetta upp 2 msk neutral olja i pannan. Stek biffarna på medelhög värme 4 min/sida.

Steg 5

Ta ut paprikan efter 15 min i ugnen och låt svalna på en tallrik. Fortsätt att tillaga de övriga grönsakerna i 10 min till.

Steg 6

Paprikakräm (stavmixer + mixerbunke): Mixa de avsvalnade paprikorna med ½ fp rostade solroskärnor (100 g), 1 vitlöksklyfta, ½ dl neutral olja, ½ dl vatten, ½ tsk salt och ½ tsk vitvinsvinäger.

Steg 7

Blanda ½ fp salladsmix (75 g) med ugnsgrönsakerna på plåten.

Steg 8

Servera biffarna med grönsakerna och paprikakrämen. Toppa med ½ fp rostade solroskärnor (100 g).

Blev du sugen på att spana in fler av våra köttrecept hittar du hem här!