Citronkladdkaka

Dessert

Se recept

Ingredienser

ca 200 g smör

1/2 dl ströbröd

2 ägg

2 1/2 l socker

2 citroner

1 1/2 dl vetemjöl

Steg 1

Sätt ugnen på 150°.

Steg 2

Smörj en form med löstagbara kanter (ca 20 cm i diameter) med 1 tsk smör och bröa den med 1⁄2 dl ströbröd.

Steg 3

Smält 150 g smör i en kastrull.

Steg 4

Vispa 2 ägg och 2 1⁄2 dl socker fluffigt i en bunke. Tillsätt finrivet skal och saften från 2 citroner (ca 3 msk). Vispa ner det smälta smöret och 1 1⁄2 dl vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 30–35 min.

Steg 5

Låt citronkladdkakan svalna. Täck sedan formen med folie och frys in kakan tills det är dags för påskbuffén.

Steg 6

Tips! Citronkladdkakan håller länge i frysen. Ta fram den ur frysen 20-30 minuter innan servering.