Citronkladdkaka med vispad grädde | Middagsfrid®
Citronkladdkaka

Citronkladdkaka med vispad grädde

Dessert

Se recept

7 november är det Kladdkakans dag. Som komplement till den traditionella chokladkladdkakan uppmärksammar vi istället dagen med ett recept på en härligt god citronkladdkaka!

Ingredienser

1 tsk + 150 g smör

½ dl ströbröd

2 ägg

2 ½ dl socker

2 citroner

1 ½ dl vetemjöl

2 dl vispgrädde

Steg 1

Sätt ugnen på 150°.

Steg 2

Citronkladdkaka (springform ca 20 cm i diameter + kastrull + bunke): Smörj formen med 1 tsk smör och bröa med ½ dl ströbröd. Smält 150 g smör i kastrullen.

Steg 3

Vispa 2 ägg med 2 ½ dl socker fluffigt i bunken. Rör ner skalet och saften från 2 citroner. Vispa ner det smälta smöret och 1 ½ dl vetemjöl i bunken och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30–35 min.

Steg 4

Vispgrädde (skål): Vispa 2 dl vispgrädde fluffigt i skålen.

Steg 5

Låt kladdkakan svalna och servera med den lättvispade grädden.