Chipotlekyckling med coleslaw och majskolvar | Middagsfrid ®

Chipotlekyckling med coleslaw och majskolvar

Fågel

Se recept

Har du provat vår Snabba Sommarkasse än? Så här snabba och lättlagade är recepten och du kan givetvis lägga både kycklingen och majskolvarna på grillen istället.

Ingredienser

4 port valfritt ris/gryn

ca 600 g kycklingfilè

1 fp salsa con chipotle (210 g)

1 msk honung

2 msk neutral olja

1 fp förkokta majskolvar (2 st)

1 äpple

1 fp strimlad vitkål/morot (400 g)

2 ½ dl turkisk yoghurt

½ msk svensk senap

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

Steg 2

Kyckling (bunke + ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär ca 600 g kycklingfilé i 2 delar på längden och blanda med ½ fp salsa con chipotle (105 g), 1 msk honung,1 msk neutral olja och ½ tsk salt i bunken. Lägg över kycklingen på ena sidan av plåten.

Steg 3

Majskolvar: Halvera 1 fp förkokta majskolvar (2 st) och lägg på andra halvan av plåten. Ringla över 1 msk neutral olja och ½ tsk salt. Stek i mitten av ugnen i ca 15 min.

Steg 4

Coleslaw (skål): Skär 1 äpple i tunna klyftor. Blanda allt med 1 fp strimlad vitkål/morot (400 g), 2 ½ dl turkisk yoghurt, ½ msk svensk senap, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen.

Steg 5

Servera kycklingen med majskolvarna, riset/grynen, resten av salsa con chipotle och coleslawn.