Facebookpixel Bräserad kyckling med broccolicouscous - Middagsfrid ®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Bräserad kyckling med broccolicouscous

Fågel Lättlagat

Se recept

Här har ni ett supersmarrigt recept från vår lättlagade kasse. Perfekt för nybörjaren eller för dig som bara vill ha en enkel och snabblagad middag. När kycklingen bräseras genom att först brynas och sedan gå färdig i tomatsås blir den otroligt saftig och smakrik!

Instruktioner

Ingredienser

Ca 600g kycklingfilé

1 msk neutral olja

1 fp passerade tomater (400g)

3 tärningar kycklingbuljong

1 vitlöksklyfta

½ msk honung

1 tsk sambal oelek

2 broccoli

4 dl couscous

½ fp salladsmix (75g)

Steg 1

Kyckling (stor stekpanna + lock): Kryddda ca 600 g kycklingfilé med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja på medelhög värme. Bryn kycklingen i 1 min/sida.

Steg 2

Tillsätt 1 fp passerade tomater (400 g), 1 dl vatten, 2 tärningar kycklingbuljong , 1 pressad vitlöksklyfta, ½ msk honung och 1 tsk sambal oelek i pannan. Låt puttra under lock på medelvärme i 15 min.

Steg 3

Broccolicouscous (kastrull + lock): Koka upp 6 dl vatten med 1 tärning kycklingbuljong på hög värme.

Steg 4

Riv 2 broccoli och tillsätt i det kokande vattnet tillsammans med 4 dl couscous. Sätt på locket och stäng av värmen. Låt stå i 5 min.

Steg 5

Rör om couscousen och servera med kycklingen och ½ fp salladsmix (75 g).