
Bönsallad med varmrökt lax och färskostkräm
Fisk Picknick
Tillagningstid: 15 min
Antal personer: 4
Se recept
SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35. Läs mer om erbjudandet här.
Fisk Picknick
Tillagningstid: 15 min
Antal personer: 4
Se recept
2 fp bön- och grynmix (760g)
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1½ tsk dijonsenap
½ tsk sambal oelek
1 fp körsbärstomater (250 g)
½ gurka
1 gul paprika
1 fp salladsmix (150g)
2 fp färskost vitlök & örter (300g)
Ca 375g varmrökt lax
Bönsallad (serveringsskål): Blanda 2 fp sköljda bön- och grynmix, 2 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 ½ tsk dijonsenap, ½ tsk sambal oelek, 3 krm salt och 2 krm svartpeppar i skålen.
Halvera 1 fp körsbärstomater. Tärna ½ gurka och 1 gul paprika. Vänd ner grönsakerna och 1 fp salladsmix och blanda med bönorna i skålen.
Färskostkräm (skål): Rör ihop 2 fp färskost vitlök & örter och 2 msk vatten i skålen.
Bryt sönder ca 375 g varmrökt lax över salladen och servera med färskostkrämen.