Facebookpixel Bönsallad med varmrökt lax och färskostkräm - Middagsfrid ®

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Bönsallad med varmrökt lax och färskostkräm

Fisk Picknick

Se recept

Denna bönsallad med varmrökt lax och färskostkräm är otroligt lätt- och snabblagad. Proteinrik, smakrik och färgglad. Perfekt mättande sommarsallad!

Instruktioner

Ingredienser

2 fp bön- och grynmix (760g)

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

1½ tsk dijonsenap

½ tsk sambal oelek

1 fp körsbärstomater (250 g)

½ gurka

1 gul paprika

1 fp salladsmix (150g)

2 fp färskost vitlök & örter (300g)

Ca 375g varmrökt lax

Steg 1

Bönsallad (serveringsskål): Blanda 2 fp sköljda bön- och grynmix, 2 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 ½ tsk dijonsenap, ½ tsk sambal oelek, 3 krm salt och 2 krm svartpeppar i skålen.

Steg 2

Halvera 1 fp körsbärstomater. Tärna ½ gurka och 1 gul paprika. Vänd ner grönsakerna och 1 fp salladsmix och blanda med bönorna i skålen.

Steg 3

Färskostkräm (skål): Rör ihop 2 fp färskost vitlök & örter och 2 msk vatten i skålen.

Steg 4

Bryt sönder ca 375 g varmrökt lax över salladen och servera med färskostkrämen.