Facebookpixel Bönquesadillas med tomatsallad och gräddfil - Middagsfrid®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Bönquesadillas med tomatsallad och gräddfil

Nyheter

Se recept

Idag är det 'vegetariska dagen', tänk grönt och ät vego till middag ikväll! Den här rätten är en riktig favorit hos våra kunder och brukar gå hem både hos stora och små.

Ingredienser

1 kruka koriander

1 FP bönsalsa (380 G)

1 FP svarta bönor (380 G)

1 FP majs (380 G)

2/3 FP riven ost (135 G)

1 FP tacokrydda (30 G)

8 st tortillabröd

1 ½ msk olivolja

½ fp körbärskvisttomater (250 G)

1 röd paprika

2 avokados

½ fp salladsmix X (75 G)

1 lime

3 dl gräddfil

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

Bönsalsa (skål): Hacka 1 kruka koriander. Blanda 1 fp bönsalsa (380 g) med hälften av koriandern och 1 krm salt i skålen.

Steg 3

Quesadillas (bunke + 2 ugnsplåtar + bakplåtspapper): Blanda 1 fp sköljda svarta bönor (380 g), 1 fp avrunnen majs (380 g), 2/3 fp riven ost (135 g), 1 fp tacokrydda (30 g) och ¾ tsk salt i bunken. Lägg ut 4 tortillabröd på bänken och fördela fyllningen på bröden. Lägg på 4 tortillabröd och tryck till lätt.

Steg 4

Pensla varje quesadillas med ½ msk olivolja, lägg två på varje plåt och grädda i ugnen i ca 10 min. Om du inte har varmluftsugn så byt plats på plåtarna efter halva tiden.

Steg 5

Tomatsallad (skål): Kvarta ½ fp körsbärskvisttomater (250 g). Tärna 1 röd paprika och 2 avokado. Blanda grönsakerna, resten av koriandern, ½ fp salladsmix (75 g), saften från 1 lime, 1 msk olivolja och 2 krm salt i skålen.

Steg 6

Skär upp quesadillan i tårtbitar och servera med tomatsalladen, bönsalsan och 3 dl gräddfil.