
Våra tre favoritsåser
Övrigt
Läs mer
Övrigt
Läs mer
(skål): Grovriv ½ gurka och krama ur vätskan. Grovhacka ½ kruka thaibasilika. Blanda gurkan och kryddan med 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 tsk spiskummin, 1 tsk honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
Tips! Det går bra att smaksätta raitan med det du gillar exempelvis din favorit bladkrydda, chili eller citronskal.
(skål + mixerbunke + stavmixer): Häll av spadet från 1 fp kikärtor (380 g) i skålen. Spara kikärtorna översluten i förpackningen i kylen (till hummusen). Häll ½ dl av kikärtspadet i bunken och tillsätt 1 ¾ dl neutral olja, ½ msk dijonsenap, 1 tsk paprikapulver, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Sätt mixerstaven i botten och mixa på full effekt i ca 15 sek.
Tips! Det går bra att smaksätta majonnäsen med det du gillar exempelvis din favorit bladkrydda, chili eller citronskal.
(mixerbunke + stavmixer): Lägg 1 fp avrunna kikärtor (380 g) i bunken och mixa slät med ½ dl vatten, 2 msk olivolja, saften från ½ citron, 1 tsk spiskummin, 2 krm tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vänd ner 1 fp tapenade (200 g).