
Våffelfest
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
1 pkt våffelmix
200 g chévre
1 dl pekannötter
2 färska fikon
0,5 dl flytande honung
Skiva chévre i tunna skivor, hacka pekannötterna och klyfta fikonen
Blanda våffelmixen enligt instruktionerna på förpackningen och grädda våfflorna strax innan servering
Toppa våfflorna med chévre, fikon, de hackade nötterna och ringla över honungen
1 burk finkorning rom eller löjrom (ca 100g)
1,5 dl creme fraîche
1 liten rödlök
1 kruka dill
Hacka löken fint och plocka små kvistar av dillen
Blanda våffelmixen enligt instruktionerna på förpackningen och grädda våfflorna strax innan servering
Klicka på en rågad matsked creme fraîche och en dessertsked rom på varje våffla
Strö över rödlöken och pynta med dillkvistar
1 ask färska björnbär
200 g färskost
1 nypa vaniljpulver
3 tsk florsocker
1/2 lime
Lägg färskosten i en skål. Riv i skalet och pressa i saften från en halv lime. Tillsätt en nypa vaniljpulver och florsockret. Blanda väl med en gaffel
Blanda våffelmixen enligt instruktionerna på förpackningen och grädda våfflorna strax innan servering
Skär ut hjärtan av våfflorna och klicka på en rågad tesked med färskostblandningen, lägg på ett björnbär och gärna lite limezest på toppen