
Somrig sparrispaj med fetaost
Nyheter
Se recept
Nyheter
Se recept
100 g + 1 msk smör
3 dl vetemjöl
1 broccoli
250 g sparris
5 ägg
1 dl vispgrädde
150 g fetaost
250 g morötter (2-3 st)
1 röd paprika
65 g ruccola
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 220°. Pajskal (bunke + pajform): Nyp ihop 100 g smör, 3 dl vetemjöl och ½ tsk salt i bunken. Tillsätt 2 msk iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i pajformen och förgrädda mitt i ugnen i 10 min.
Fyllning (stekpanna): Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Skär 1 knippe sparris (250 g) i 3 cm bitar. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs grönsakerna på hög värme i 4 min.
Äggstanning (bunke): Vispa ihop 5 ägg, 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde med 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken.
Lägg grönsakerna i det förgräddade pajskalet och häll på äggstanningen. Toppa med 1 fp smulad fetaost (150 g). Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 min.
Sallad (stor skål): Skala och hyvla 250 g morötter (2–3 st) tunt med en skalare. Tärna 1 röd paprika. Blanda allt i skålen med 1 fp ruccola (65 g), 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och 2 krm salt.
Servera pajen med salladen!