
Rotfrukter och enkla menyer
Övrigt
Läs mer
Övrigt
Läs mer
Skala, skära, hacka och hyvla – ja det kommer man ju inte undan när det vankas rotfruktssäsong och såklart tar det också lite längre tid att bereda middagen då, än när man bara behöver strimla en sommarfräsch grönsallad. Men rotfrukter är ju så gott så det är absolut mödan värt att lägga lite extra tid. Med lite planering hinner du med att laga rotfrukter även en vardagskväll.
Rotfrukter
Både morötter, rödbetor, sötpotatis, palsternacka, kålrötter och många fler blir härligt mjuka och goda när de rostas i ugn tillsammans med lite olivolja, salt och peppar. När du väl satt in plåten i ugnen så är det mesta av jobbet gjort. Sen är det bara att välja vad du vill servera till. Rotfrukter passar till det mesta. Att rosta rotsaker och grönsaker i ugn eller att koka en mustigt god soppa på dem är båda bra sätt att ta tillvara grönsaker som börjar se lite trötta ut och som behöver tillagas ganska omgående för att vi ska slippa kasta dem.
Tiden
Rotfrukter i alla ära men känner man att tid är en bristvara och att den inte finns för att laga rotfrukter, så är ett bra tips att plocka fram de recept som familjen gillar bäst, som är enkla och som går snabbt att laga. Gör sen en storhandling, turas om att laga middag under veckan och låt alla vara med och hjälpa till. Middagen blir varierad, rolig och framför allt god! Tänd lite ljus i novembermörkret, slå er ner och umgås kring middagsbordet.
Snabba favoriter
Vill ni ha hjälp med lite nya snabba favoriter så passa på att beställa någon av våra kassar vecka 49. Då har vi tänkt till lite extra och satt ihop hela menyer som ska gå snabbt att laga och som inte har så många moment i varje recept. Vi tror ni kommer att uppskatta den extra omtanken i köket! Spana in menyerna här.