
Picknickmat och tips
Övrigt
Läs mer
Övrigt
Läs mer
Halvera och 1 kg färskpotatis.
Basilikaricotta (skål): Hacka 1 kruka basilika och rör ihop med 1 fp ricotta (250 g), skalet från 1 citron, saften från ½ citron, 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen.
Potatissallad (serveringsskål): Skär 1 rödlök i tunna halvmånar. Tärna 1 gul paprika och ½ gurka. Strimla ½ fp gemsallad (100 g). Blanda grönsakerna med den kokta potatisen, ricottablandningen, 1 msk olivolja, 1 fp sköljda kikärtor (380 g) och 1 fp avrunnen olivmix (290 g) i skålen. Servera med grillad färsk korv, kyckling eller halloumi. Blandar ni ihop köttet med potatissalladen så behöver ni inte ta med så många byttor.
Fyll pitabröd eller tunnbröd med det du gillar. Stekt halloumi, grillade grönsaker och en krämig labnehröra med mynta eller gräslök är både enkelt och supergott!
Kall dryck: Frys in vatten eller saft i petflaskor och ta fram när ni väl ska äta picknick. Då håller sig drycken kall hela dagen under en varm sommardag. Ni kan också fylla drycken i en termos och ta med. Termosar håller både värme och kyla.
Tips! Ha alltid med en soppåse då det inte alltid finns en papperskorg i närheten