
Pasta med rostade betor, getost och valnötter
Vego
Läs mer
Vego
Läs mer
600 g gulbetor
150 g rödlök
1fp gula körsbärstomater
2 msk olivolja
1 tsk honung
1 fp valnötter
350 g tagliatellepasta
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl havregrädde
1 tsk rosmarin
180 g getost
½ citron
1 fb babyspenat
Sätt ugnen på 225°. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull.
Betor (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skala och skär 600 g gulbetor i 2 cm bitar. Skär 150 g rödlök (1–2 st) i klyftor. Blanda betorna, löken, 1 fp gula körsbärstomater (250 g), 1 msk olivolja, 1 tsk salt och 1 tsk honung på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min. Strö 1 fp valnötter (100 g) över plåten och låt rosta med de sista 5 min.
Koka 350 g tagliatellepasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Sås (kastrull): Hetta upp kastrullen med 1 msk olivolja och fräs 1 pressad vitlöksklyfta på svag värme i 1 min. Tillsätt 2 ½ dl havregrädde, 1 tsk rosmarin och ½ salt och låt koka upp. Smula 180 g getost och tillsätt hälften i såsen. Låt såsen stå på svag värme tills osten smälter, rör om då och då.
Tillsätt saften från ½ citron i såsen.
Pasta (serveringsfat): Blanda den kokta pastan med såsen och 1 fp babyspenat (70 g) på fatet och toppa med de rostade grönsakerna, valnötterna och resten av den smulade getosten. Klart att servera!