
Panerad torsk med dillsås
Fisk
Se recept
Fisk
Se recept
900 g potatis
1 broccoli
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
1 fp dill
1 ägg
2 dl ströbröd
600 g torskfilé
2 msk smör
1 kålrabbi
1 paprika
2 msk olivolja
Koka potatisen, ca 20 min. Skär broccolin i mindre bitar och buketter. Koka med sista 4 min av potatisens koktid.
Dillsås (skål): Blanda turkisk yoghurt, honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen. Klipp ner dillen i skålen och blanda runt.
Panerad torsk (2 djupa tallrikar + stekpanna): Vispa ägget med 2 msk vatten i den första tallriken. Häll upp ströbrödet i den andra tallriken. Skär torskfilén i 5 cm breda bitar och krydda med 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar.
Smält smöret i pannan. Vänd torsken först i ägget och sedan i ströbrödet och stek på medelhög värme i 3 min/sida i två omgångar. Tillsätt ytterligare 1 msk smör till omgång två.
Undertiden – Sallad (skål): Skala kålrabbin. Skär kålrabbin och paprikan i små bitar. Vänd grönsakerna med den kokta broccolin, 2 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
Servera den panerade fisken med den kokta potatisen, dillsåsen och salladen.