
Orientalisk lämmfärspasta
Kött
Se recept
Kött
Se recept
1 aubergine
1/2 gul paprika
1-2 st gullökar
500 g lammfärs
3 msk olivolja
2 1/2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2 nektariner
2 msk tomatpuré
1 1/2 krm cayennepeppar
4 port pasta
1 citron
1/2 babyspenat
1 fp fetaost
Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1 cm breda skivor. Skär paprikan i 3 cm stora tärningar. Skär gul löken i 1 cm breda klyftor. Blanda 2 msk olivolja, 1 tsk spiskummin, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 pressad vitlöksklyfta på en plåt.
Tillsätt auberginen, paprikan och löken och gnugga inmarinaden. Halvera nektarinerna och ta bort kärnan. Lägg de marinerade grönsakerna och nektarinerna på plåten (nektarinen med snittsidan uppåt). Grilla högt upp i ugnen i 20–25 min.
Koka pastan. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn lammfärsen, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 msk tomatpuré på hög värme i 6–7 min. Krydda med 1 krm cayennepeppar och ½ tsk salt.
Kryddning: Riv skalet från citronen och blanda med saften från citronen, ¾ dl olivolja, 1 ½ tsk spiskummin, 1 tsk salt, ½ krm cayennepeppar och 1 krm svartpeppar i bunken.
Blanda pastan med kryddningen, färsen och babyspenat. Servera med de rostade grönsakerna och toppa med smulad fetaost. Servera!