
Orientalisk kalkonfärspanna med ingefärssås
Fågel
Se recept
Fågel
Se recept
1 broccoli
½ purjolök
250 g morötter (2-3 st)
½ zucchini
1 fp risnudlar (180 g)
1 msk neutral olja
ca 500 g kalkonfärs
1 flaska sweet chli ingefära (200 ml)
2 krm cayennepeppar
1 nektarin
½ fp körsbärstomater (125 g)
1 lime
Grönsaker: Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Skölj och strimla ½ purjolök. Skala och skär 250 g morötter (2–3 st) i tunna slantar. Skär ½ zucchini i tunna halvmånar.
Risnudlar (kastrull): Koka 1 fp risnudlar (180 g) enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och klipp nudlarna med en sax.
Färspanna (traktörpanna): Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn ca 500 g kalkonfärs på hög värme i ca 5 min.
Tillsätt grönsakerna, 1 dl sweet chili ingefära, 2 krm cayennepeppar och 1 tsk salt i pannan och fräs på medelhög värme i ytterligare 5 min. Blanda ner nudlarna i pannan.
Tärna 1 nektarin och halvera ½ fp körsbärstomater (125 g). Klyfta 1 lime. Toppa färspannan och nudlarna med nektarinerna och tomaterna och servera med resten av sweet chili ingefärssåsen och limeklyftorna.