
Okonomyaki med vitkål och champinjoner
Vego
Se recept
Vego
Se recept
4 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 msk buljongpulver alt 1/2 tärning
1 fp coleslawbas
1 1/2 dl majonnäs
2 msk japansk soja
1/2 msk honung
1 1/2 tsk sambal oelek
1/2 gurka
1 tsk socker
1/2 tsk vitvinsvinäger
2 msk neutral olja
125 g champinjoner
1/2 salladshuvud
1 fp rädisor (125 g)
2 röda paprikor
75 g salladslök
2 msk sesamfrön
Okonomyaki (bunke + stekpanna + tallrik): Vispa ihop äggen, 2 dl vetemjöl, 1 dl vatten, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) och 1 tsk salt i bunken. Vänd ner ¾ fp coleslawbas (300 g).
Okonomyakisås (liten bunke): Blanda 1 ½ dl majonnäs, 2 msk japansk soja, ½ msk honung och 1 tsk sambal oelek i bunken.
Chilimarinerad gurka (bunke): Skär gurkan i tunna skivor och lägg i bunken. Tillsätt socker, salt, 1 ½ tsk vatten, ½ tsk vitvinsvinäger och ½ tsk sambal oelek i bunken.
Hetta upp en pannan med 2 msk neutral olja. Skiva ½ fp champinjoner (125 g) och fräs i pannan på hög värme i 1 min. Häll på äggsmeten och stek på medelhög värme i 6 min. Lägg över pannkakan på en tallriken. Lägg pannan upp och ned över tallriken och vänd. Stek den andra sidan i 6 min.
Sallad (Skål): Strimla ½ sallads-huvud och blanda med ¼ fp coleslawbas (100 g) i skålen. Ansa och skiva rädisorna och tärna paprikorna. Blanda grönsakerna i skålen. Strimla salladslöken.
Servera okonomyakin skuren i 4 bitar toppad med såsen, salladslöken, sesamfröna, salladen och gurkan vid sidan av.