
Nötnougat
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
1 ½ dl socker
1 dl honung
100 g mörk choklad
1 fp mandel (100 g)
1 fp valnötter (100 g)
3/4 tsk kanel
3/4 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 150°.
Häll 1 ½ dl socker och 1 dl honung i en tjockbottnad kastrull. Koka upp försiktigt och låt koka kraftigt i 1 min. Lyft kastrullen åt sidan.
Finhacka 1 fp mörk choklad (100 g) och lägg i honungsblandningen. Låt stå tills chokladen smält.
Blanda 1 fp mandel (100 g), 1 fp valnötter (100 g), ¾ tsk kanel och ¾ dl vetemjöl i en bunke. Vänd ner nötblandningen i chokladsmeten.
Klä en ugnsform (20 x 20 cm) med ett tillklippt bakplåtspapper i botten och fördela smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Låt nougaten svalna och skär i 2 x 2 cm breda bitar. Förvara nougaten i kylen. Tips! Om ni har en non-stickform så blir det lättare att få ut kolan.