
Marängsemla
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
2 dl vispgrädde⠀
50 g mandelmassa⠀
2 apelsiner/blodapelsiner⠀
1 dl socker
2 ägg
1 krm kardemumma⠀
1 krm ättikssprit⠀
100 g mandlar
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa 2 äggvitor till ett vitt, fast skum. Vispa ner 1 dl socker, 1 krm kardemumma och 1 krm ättikssprit.
Spritsa eller klicka ut 5-10 bottnar och lock (beroende på hur stora semlor man vill ha). Grädda långt ner i ugnen ca 45 min.
Skär 2 apelsinerna i bitar och vispa vispgrädden. Hacka mandel (gärna rostad). Blanda mandelmassa med lite av den vispade vispgrädden.
Ta ut bottnarna från ugnen och klicka ut mandelmassa på dem, lägg på hackad mandel, klicka eller spritsa ut grädde ovanpå, lägg på apelsinbitarna. Lägg på ett lock! ⠀