
Lyxa till det med en god efterrätt
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
150 g vit choklad
2 dl grädde
1 ägg
1 dl kvarg, 10 %
8-12 havreflarn
250 g frysta hallon
0,5 msk strösocker
0,5-0,75 dl champagne (eller bubbligt alkoholfritt alternativ)
färsk citronmeliss
Grovhacka och smält chokladen försiktigt i en kastrull eller över ett vattenbad. Låt den inte bli allt för varm, den ska bara precis smälta.
Vispa grädden tjock och fluffig, ställ åt sidan.
Vispa upp ett helt ägg med elvisp riktigt fluffigt. Vispa samtidigt försiktigt ner den smälta chokladen. Rör i kesellan och vänd till sist ner grädden. Ställ in i kylskåpet en stund.
Mortla eller krossa havreflarnen grovt i en plastpåse. Fördela krosset i botten på 4 glas. Fördela sedan den vita chokladmoussen ovanpå krosset. Ställ svalt minst en timme innan den toppas med de champagnemarinerade hallonen.
Häll upp de tinade hallonen i en skål. Strö över socker och toppa med champagne, eller ett bubbligt alkoholfritt alternativ. Låt marinera till servering (ca 15-20 min). Rör inte för mycket så bären förblir hela.
Ta ut glasen med chokladmoussen som nu fått stelna lite. Lägg på de champagnemarinerade hallonen (men låt överflödig vätska få rinna av lite). Toppa med lite citronmeliss och servera!