
Lasagne med röda linser och blandsallad
Vego
Se recept
Vego
Se recept
200 g morötter
1 rödlök
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
2 msk oregano
½ msk timjan
1 fp krossade tomater, 390 g
2 dl crème fraiche
2 fp kokta röda linser, 760 g
1 fp färska lasagneplattor, 200 g
1 fp riven prästost, 150 g
250 g tomater, ca 2-3 st
½ gurka
1 lollo rossosallad
½ msk vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 225°
Linssås (traktörpanna): Skala och grovriv 200 g morötter (2–3 st). Hacka 1 rödlök. Hetta upp pannan med 2 msk olivolja och fräs grönsakerna, 2 pressade vitlöksklyftor, ½ dl tomatpuré, 2 msk oregano och ½ msk timjan på medelhög värme i ca 5 min.
Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), 2 dl crème fraiche,3 dl vatten, 1 ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i pannan. Låt puttra på medelvärme i ca 5 min.
Rör ner 2 fp avrunna kokta röda linser (760 g) i pannan.
Lasagne (ugnsform 20 x 30 cm): Varva linssåsen med 1 fp färska lasagneplattor (200 g) i ugnsformen. Börja och avsluta med såsen. Strö över 1 fp riven prästost (150 g). Grädda mitt i ugnen i 20–25 min.
Sallad (skål): Klyfta 250 g tomater (2–3 st) och tärna ½ gurka. Strimla 1 lollo rossosallad. Blanda grönsakerna, 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
Servera lasagnen med salladen.