
Lammfärsbiffar med parmesansås
Kött
Se recept
Kött
Se recept
900 g potatis
1 ägg
1 msk paprikapulver
500 g lammfärs
2 msk smör
1 fp körbärstomater
1 gul paprika
1/2 gurka
1 salladshuvud
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka persilja
1/2 citron
230 ml färdig parmesansås
Koka 900 g potatis.
Lammfärsbiffar (bunke + stekpanna): Blanda 1 ägg, 1 msk paprikapulver, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken. Vänd ner ca 500 g lammfärs och blanda väl. Forma färsen till 8 biffar.
Hetta upp pannan med 1 msk smör och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.
Sallad (skål): Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Tärna 1 gul paprika och ½ gurka. Strimla 1 salladshuvud. Blanda grönsakerna, 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.
Krossad potatis: Hacka ½ kruka persilja. Häll av vattnet från potatisen och krossa lätt med en gaffel eller potatisstöt och blanda med 1 msk smör, saften från ½ citron, persiljan och 2 krm salt.
Servera biffarna med den krossade örtpotatisen, 1 fp parmesansås (230 ml) och salladen.