
Kycklingfilé med potatissallad och kall dragonsås
Fågel
Se recept
Fågel
Se recept
1 kg delikatesspotatis
1 msk oregano
2 msk + 1 dl olivolja
1 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
600 g kycklingfilé
2 dl smetana
1 msk dragon
1 ½ msk + 1 tsk vitvinsvinäger
60 g rädisor
½ purjolök
150 g sockerärtor (svenska)
125 g körsbärstomater
½ isbergssallad
1 msk svensk senap
Skrubba och skär 1 kg delikatesspotatis i 3 cm breda bitar. Koka dem mjuka i 15 min.
Kyckling (bunke): Blanda 1 msk oregano, 2 msk olivolja, 1 msk kinesisk soja, 1 msk tomatpuré, 1 tsk salt och 1 tsk sambal oelek i bunken. Dela ca 600 g kycklingfilé i 3 gånger på längden och blanda ner den i marinaden.
Kall dragonsås (skål): Blanda 2 dl smetana, 1 msk dragon, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
Kycklingfilé fort. (grill): Grilla kycklingfilén runtom på medelhög värme i ca 10 min.
Potatissallad (skål): Ansa och kvarta ½ fp rädisor (ca 60 g). Strimla ½ purjolök (gröna delen). Halvera 1 fp sockerärtor (150 g) och ½ fp körsbärstomater (125 g). Strimla 1/3 isbergssallad.
Vispa ihop 1 dl olivolja, 1 ½ msk vitvinsvinäger, 1 msk svensk senap, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i skålen. Vänd ner grönsakerna och potatisen i skålen.
Skiva upp kycklingen och servera.