
Grillad teriyaki – & sesamkyckling med rödkålsallad
Fågel
Se recept
Fågel
Se recept
900 g färskpotatis
1/2 fp teriyaki - & sesamsås (Santa Maria)
1/2 msk ingefära
600 g kycklingminutfilé
1 röd paprika
1/2 gurka
1 lime
1 msk olivolja
1 fp valfri salladsmix (150 g)
½ få strimlad rödkål (200 g)
1 kruka thaibasilika
2 dl matyoghurt
Sätt ugnen på 225°.
2. Koka 900 g potatis.
3. Kyckling (grill): Blanda ½ fp teriyaki- & sesamsås (125 ml), ½ msk ingefära och ½ tsk salt med ca 600 g kycklingminutfilé i formen. Grilla i 15–20 min.
4. Sallad (skål): Tärna 1 röd paprika och ½ gurka. Blanda skalet och saften från 1 lime, 1 msk olivolja och 2 krm salt i skålen och vänd ner grönsakerna, 1 fp salladsmix (150 g) och ½ fp strimlad rödkål (200 g).
5. Sås (skål): Finhacka 1 kruka thaibasilika. Blanda hälften av thaibasilikan med 2 dl matyoghurt och 2 krm salt i skålen.
6. Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, salladen, såsen och ½ fp teriyaki- & sesamsås (125 ml). Toppa med resten av thaibasilikan.