
Gratinerade enchiladas med mangosalsa
Vego
Se recept
Vego
Se recept
1-2 st morötter
1/2 purjolök
Olivolja
1 fp taco kryddmix
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk samabal oelek
2 fp svarta bönor
1 fp majs
1/2 dl creme fraiche
1 fp krossade tomater
1 1/2 tsk honung
2 krm cayennepeppar
8 st tortillabröd
1/2 fp riven prästost
250 g körbärskvisttomater
1 mango
1 röd paprika
1/2 fp lollo rosso sallad
1/2 kruka persilja
1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl turkisk yoghurt
Sätt ugnen på 220°.
Fyllning (traktörpanna): Skala och grovriv morötterna. Skölj och finstrimla purjolöken. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och fräs grönsakerna, 1 fp taco kryddmix, 2 pressade vitlöksklyftor, tomatpurén, 1 tsk salt och ½ tsk sambal oelek på medelhög värme i 5 min. Tillsätt de svarta bönorna, majsen och crème fraichen och låt allt bli varmt.
Tomatsås (skål): Blanda 1 fp krossade tomater, ½ tsk salt, 1 tsk honung och 2 krm cayennepeppar i skålen.
Enchiladas (ugnsform 20 x 30 cm): Fördela fyllningen i mitten på 8 tortillabröd, rulla ihop och lägg i formen med skarven nedåt. Täck med tomatsåsen, riven prästost och baka mitt i ugnen i 15 min.
Under tiden – Salsa (skål): Kvarta körsbärskvisttomaterna, skala och tärna mangon. Tärna paprikan och strimla lollo rosso salladen. Hacka persiljan och blanda allt i skålen med 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, ½ tsk sambal oelek och 2 krm salt.
Vitlökssås (skål): Blanda turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, ½ tsk honung och 2 krm salt i skålen. Servera enchiladan med salsan och vitlökssåsen.