
God Jul önskar Middagsfrid
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
50 g smör
1 fp saffran, ½ g
2 ägg
1 ½ dl socker
200 g kokosflingor
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 150°. Smält 50 g smör med 1 fp saffran (1/2 g) i en kastrull. Rör ihop 2 ägg och 1 1/2 dl socker i en bunke. Blanda ner 1 fp kokosflingor (200 g) och det smälta smöret i äggblandningen. Låt smeten stå i ca 10 min.
Forma smeten till 20 toppar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min. Låt kokostopparna svalna.
Smält 1 fp mörk choklad (100 g) i ett vattenbad och doppa kokostopparna i chokladen. Ställ på ett bakplåtspapper och låt stelna. Förvara topparna i kylen.