
Garam masala-kyckling med mango chutney
Fågel
Se recept
Fågel
Se recept
33 g garam masala krydda
2 msk neutral olja
1 fp mango chutney (350 g)
ca 600 g kycklinglårfilé
4 port. ris
2.5 dl turkisk yoghurt
1 krm cayennepeppar
250 g morötter
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
1/2 gurka
1 kruka persilja
100 g pumpakärnor
Sätt ugnen på 225°. Garam masalakyckling (bunke + ugnsform 20 x 30 cm): Blanda garam masala krydda (33 g), 2 msk neutral olja, 2 msk mango chutney och ½ tsk salt i bunken. Vänd ner ca 600 g kycklinglårfilé i marinaden och lägg över i formen. Stek i mitten av ugnen i 20 min.
Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
Sås (skål): Blanda 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 msk mango chutney, 2 krm salt och 1 krm cayennepeppar i skålen.
Stekta grönsaker (traktörpanna): Skala och skär 250 g morötter (2–3 st) i 1 cm breda stavar. Strimla 1 röd paprika. Halvera ½ fp körsbärskvisttomater (250 g). Tärna ½ gurka. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och stek morötterna på medelhög värme i 3 min.
Tillsätt paprikan och 2 krm salt i pannan och stek i ytterligare 2 min. Rör ner tomaterna och gurkan och låt bli varmt i ca 1 min.
Finhacka 1 kruka persilja. Servera kycklingen med riset/grynen, såsen, de stekta grönsakerna och resten av mango chutneyn. Toppa med persiljan och ½ fp pumpakärnor (100 g).