
Fyllda paprikor toppade med jordnötskross
Vego
Se recept
Vego
Se recept
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 zucchini
1 fp rivna morötter (300 g)
2 msk + ½ dl olivolja
1 fp kokta gröna linser (400 g)
1 fp bruschettamix (200 g)
2 vitlöksklyftor
½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)
1 msk tomatpuré
250 g kamutvete
1 fp jordnötter (100 g)
½ kruka persilja
½ citron
2 krm sambal oelek
½ fp gemsallad (100 g)
½ gurka
½ rödlök
1 fp gröna oliver (50 g)
Sätt ugnen på 225°. Fyllda paprikor (ugnsform 20 x 30 cm): Dela 2 röda och 2 gula paprikor och dra försiktigt bort kärnhuset och lägg dem som skålar i formen. Ställ mitt i ugnen i 5 min.
Fyllning (traktörpanna): Grovriv 1 zucchini. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja. Fräs zucchinin, 1 fp rivna morötter (300 g), 1 fp avrunna kokta gröna linser (400 g), ¾ fp bruschettamix (150 g), 1 pressad vitlöksklyfta, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 msk tomatpuré, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar på medelhög värme i 4 min.
Ta ut formen och fyll paprikorna med fyllning. Täck dem med folie och ställ formen mitt i ugnen i ca 20 min.
Koka 250 g kamutvete enligt anvisningarna på förpackningen.
Jordnötskross (skål): Hacka 1 fp jordnötter (100 g) och ½ kruka persilja. Blanda nötterna och persiljan med saften från ½ citron, ½ dl olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt, 2 krm svartpeppar och 2 krm sambal oelek i skålen.
Sallad (skål): Skär ½ fp gemsallad (100 g) i 1 cm breda strimlor. Skär ½ gurka och ½ rödlök i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna och 1 fp gröna oliver (50 g) i skålen med 1 msk olivolja och 2 krm salt.
Servera paprikorna toppade med jordnötskrosset och resten av bruschettamixen tillsammans med grynen och salladen.