
Frasiga potatiskakor med lax
Fisk Nyheter
Se recept
Fisk Nyheter
Se recept
900 g potatis
2 msk neutral olja
½ tsk + 1 krm salt
2 krm svartpeppar
½ kruka gräslök
2 dl smetana
½ citron
6 skivor kallrökt lax
Skala, skölj och torka av 900 g potatis. Riv den fint, skölj igen och lägg rivet i en ren handduk för att torka.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk neutral olja och lägg i ca ½–1 dl av potatisrivet för varje potatiskaka och platta till dem. Stek på medelhög värme i ca 3 min/sida. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Lägg över den på hushållspapper.
Finhacka ½ kruka gräslök och blanda med 2 dl smetana och 1 krm salt i en skål. Skiva ½ citron. Toppa potatiskakorna med gräslöksröran, 6 skivor kallrökt lax och citronskivorna.