
Frasig kolja med äppelslaw
Fisk
Se recept
Fisk
Se recept
900 g potatis
1 äpple
½ zucchini
400 g strimlad morot/vitkål
1 citron
2 dl crème fraiche
½ tsk dijonsenap
1 fp dill (20 g)
ca 600 g koljafilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
2 msk smör
Koka 900 g potatis.
Äppelslaw (bunke): Kärna ur och skär 1 äpple i tunna skivor. Skär ½ zucchini i ½ cm kvartar. Blanda äpplet och zucchinin med 1 fp strimlad vitkål/morot (400 g), saften från ½ citron, 2 dl crème fraiche, ½ tsk salt, ½ tsk dijonsenap och 2 krm svartpeppar i bunken. Finhacka ½ fp dill (10 g) och vänd ner.
Frasig kolja (2 djupa tallrikar + stekpanna): Skär upp ca 600 g koljafilé i 4 bitar och krydda runtom med 1 tsk salt. Vispa upp 1 ägg i ena tallriken. Blanda 1 dl ströbröd och 1 dl vetemjöl i den andra tallriken. Vänd fiskbitarna först i ägget sedan i mjölblandningen. Smält 2 msk smör i pannan och stek koljan på medelhög värme i 4 min/sida.
Klyfta ½ citron. Grovhacka ½ fp dill (10 g).
Servera den frasiga koljan med potatisen, äppelslawen, dillen och citronklyftorna.