
Frasig fetaost med klyftpotatis och russinsallad
Vego
Se recept
Vego
Se recept
1 aubergine
1 kg potatis
6 msk olivolja
2 tsk salvia
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
2-3 st morötter
1/2 gurka
1/2 fp bladspenat
1 fp russin
1 fp kikärtor
1/2 citron
1 msk oregano
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
2 tsk timjan
1 dl ströbröd
2 fp fetaost
Sätt ugnen på 225°.
Potatis (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär auberginen i 3 cm stora bitar. Skär potatisen i klyftor. Blanda med olivoljan, salvian och ½ tsk salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Sås (skål): Blanda den turkiska yoghurten, vitlöken, honungen, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
Sallad (skål): Skala morötterna. Skär morötterna och gurkan i tärningar. Blanda grönsakerna, bladspenaten, russinen, kikärtorna, saften från citronen, oreganon, olivoljan och 2 krm salt i skålen.
Panerad fetaost (3 tallrikar + stekpanna): Tillsätt vetemjölet i en av tallrikarna. Vispa ut 1 ägg och 2 msk vatten i den andra tallriken. Blanda timjan och ströbröd på den tredje tallriken. Skär fetaosten i 2 cm breda stavar. Hetta upp pannan med 2 msk olivolja. Vänd stavarna först i vetemjöl, därefter i ägget och sist i ströbrödsblandningen och stek på hög värme 1 min/sida.
Servera potatisen och auberginen med såsen, salladen och den stekta fetaosten.