
Fira 6 juni med fyra smarriga pizzor
Vego
Läs mer
Vego
Läs mer
Även om det mesta är godast när det lagas från grunden, är det i bland uppskattat med en skön genväg. Ett baskit för pizzabakning, kombinerat med de grönsaker du har hemma, lite ost och några goda toppings – det är allt som behövs. Gör flera pizzor på en gång och slica upp dem i bitar, så har du en perfekt middag där var och en kan ta den variant de gillar bäst.
Här kommer fyra inspirationstips, förhoppningsvis något för alla smaker! Grunden i alla tipsen är färdig pizzadeg med tomatsås. Grädda pizzorna enligt anvisningarna på förpackningen.
Oliver & grönsaker
Bred ut tomatsåsen på pizzadegen. Lägg på riven ost,
marinerade gröna oliver och en burk inlagda grillade grönsaker.
(Du marinerar enkelt oliverna i förväg i lite olivolja, hackad
vitlök och valfria torkade eller färska örter.)
Getost & betor
Bred ut tomatsåsen på pizzadegen. Strö över riven ost. Skiva valfria
betor, tex den fina polkabetan, tunt med mandolin eller kniv.
Lägg på betorna och skivad getost. Ringla över honung.
Ägg & grönkålschips
Rosta grönkålen med olivolja och salt i ugnen på 200 ° i 10 min.
Toppa pizzadegen med tomatsås, skivad mozzarella och knäck
4–6 ägg på den. Ta ut grönkålen och ställ in pizzan. När pizzan
är klar toppar du med grönkålschipsen.
Potatis & palsternacka
I denna topping skippar vi tomatsåsen. (Spara och gör en
snabb pastasås av den en annan dag när det är kort om tid.)
Bred istället ett lager crème fraiche på pizzadegen. Strö över
riven ost och skivad mozzarella. Fördela tunna skivor av
palsternacka och potatis på, gärna skivade med mandolin.
Toppa med några kvistar rosmarin.