
Citronkladdkaka med vispad grädde
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
1 tsk + 150 g smör
½ dl ströbröd
2 ägg
2 ½ dl socker
2 citroner
1 ½ dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 150°.
Citronkladdkaka (springform ca 20 cm i diameter + kastrull + bunke): Smörj formen med 1 tsk smör och bröa med ½ dl ströbröd. Smält 150 g smör i kastrullen.
Vispa 2 ägg med 2 ½ dl socker fluffigt i bunken. Rör ner skalet och saften från 2 citroner. Vispa ner det smälta smöret och 1 ½ dl vetemjöl i bunken och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30–35 min.
Vispgrädde (skål): Vispa 2 dl vispgrädde fluffigt i skålen.
Låt kladdkakan svalna och servera med den lättvispade grädden.