
Chipotlekyckling med coleslaw och majskolvar
Fågel
Se recept
Fågel
Se recept
4 port valfritt ris/gryn
ca 600 g kycklingfilè
1 fp salsa con chipotle (210 g)
1 msk honung
2 msk neutral olja
1 fp förkokta majskolvar (2 st)
1 äpple
1 fp strimlad vitkål/morot (400 g)
2 ½ dl turkisk yoghurt
½ msk svensk senap
Sätt ugnen på 225°. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
Kyckling (bunke + ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär ca 600 g kycklingfilé i 2 delar på längden och blanda med ½ fp salsa con chipotle (105 g), 1 msk honung,1 msk neutral olja och ½ tsk salt i bunken. Lägg över kycklingen på ena sidan av plåten.
Majskolvar: Halvera 1 fp förkokta majskolvar (2 st) och lägg på andra halvan av plåten. Ringla över 1 msk neutral olja och ½ tsk salt. Stek i mitten av ugnen i ca 15 min.
Coleslaw (skål): Skär 1 äpple i tunna klyftor. Blanda allt med 1 fp strimlad vitkål/morot (400 g), 2 ½ dl turkisk yoghurt, ½ msk svensk senap, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen.
Servera kycklingen med majskolvarna, riset/grynen, resten av salsa con chipotle och coleslawn.