
Bananpannkakor med kardemummakesella
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
2 bananer
4 ägg
2 krm salt
1 msk kokosolja/smör
1 fp kesella (150 g)
1 tsk kardemumma
1 tsk honung
Mosa bananerna i en bunke. Knäck äggen i bunken och tillsätt salt, vispa ihop till en smet. Hetta upp en stekpanna med kokosolja/smör och tillsätt ca 2 msk smet/pannkaka. Stek på medelhög värme i ca 1 1/2 min/sida. Lägg över i en ugnsform och värmehåll i ugnen på 100°c tills alla pannkakor är färdigstekta.
Kardemummakesella: Blanda kesella, kardemumma och honung i en skål. Servera den till bananpannkakorna.
TIPS! Servera gärna pannkakorna med skivad banan eller färska bär och en klick kesella. Det blir också gott att blanda ner skalet från 1 lime och saften från ½ lime i kvargen istället för kardemumma.