
Bakad rotselleri med brynt smör & rostade solroskärnor
Vego
Se recept
Vego
Se recept
1,2 kg rotselleri
2 msk olivolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
75 g smör
½ kruka persilja
150 g solroskärnor
Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär 2 rotselleri (ca 1,2 kg) i 2 cm breda skivor.
Lägg rotsellerin på plåten, ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar och rosta i mitten av ugnen i ca 30 min. Låt svalna och förvara i en övertäckt form i kylen till julafton.
På julafton: Sätt ugnen på 150°. Värm rotsellerin i formen och låt bli varm i nedersta delen av ugnen i ca 10 min.
Bryn 75 g smör i en kastrull. Hacka 1/2 kruka persilja.
Toppa den rostade rotsellerin med det brynta smöret, persiljan och 150 g solroskärnor.