
Äppelkompott i glas med cheescakekräm och havresmul
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
25 g rumstempererat smör
½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
2 msk socker
1 krm kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop dem med fingrarna.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smulet på plåten. Grädda i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
2 äpplen
1 msk vatten
2 msk strösocker
½ tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
Skär äpplena i små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka på medelvärme tills äpplena har mjuknat, ca 10 min. Låt svalna.
300 g Philadelphiaost
1 1/4 dl vispgrädde
½ dl florsocker
½ tsk vaniljpulver
Vispa ihop Philadelphiaosten och vispgrädden till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekrämen och strö över havresmulet. Dags att servera!