
Apelsintryfflar
Dessert
Läs mer
Dessert
Läs mer
Apelsintryfflar med fyllig chokladsmak blir ett himmelskt inslag på adventsfikan eller som avslut efter en härlig middag. Om du fördrar en tryffel med ren chokladsmak går det utmärkt att utesluta apelsinskalet.
Du behöver:
2 kakor mörk choklad (200 g)
1 apelsin (gärna ekologisk)
1 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
30 g smör
Så här gör du:
1. Finhacka 2 kakor mörk choklad (200 g).
2. Skölj och riv skalet från 1 apelsin. Värm 1 dl vispgrädde, 1 msk flytande honung och apelsinskalet i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt 30 g smör och den hackade chokladen i kastrullen. Rör om och låt chokladen och smöret smälta ner i grädden.
3. Häll upp tryffelsmeten i en burk eller djup tallrik, plasta in och låt svalna i kylskåpet, 1 ½–2 tim.
4. Forma tryffelsmeten till 20 små kulor och rulla dem ev. i kakao eller sikta över florsocker. Förvara tryfflarna i kylen.