
Alla Hjärtans dag-praliner
Dessert
Se recept
Dessert
Se recept
200 g valfri choklad (välj din favorit)
Hasselnötter, mandlar eller frystorkade bär.
Hacka 200 g valfri favorit choklad och lägg i en skål.
Hetta upp 4 dl vatten i en kastrull och lägg skålen över kastrullen. Smält chokladen under omrörning och fördela sedan i pralinformar. Använd gärna en pralinform i silikon, då blir det lättare att få ur chokladen när den stelnat.
Toppa med en halv hasselnöt, mandel eller frystorkade bär. Ställ i kylen för att stelna i minst 2 timmar.
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
Hackade nötter eller frystorkade bär
Temperera choklad: Hacka 100 g valfri mörk choklad och lägg hälften av chokladen i en skål. Hetta upp 4 dl vatten i en kastrull och lägg skålen över kastrullen. Smält chokladen under omrörning tills chokladen når 40 grader.
Ta bort chokladen från värmen och rör ner resterande choklad till den smält helt. Fördela chokladen i pralinformar och låt stelna i kylen i ca 1 timme. Under tiden chokladen stelnar börjar ni med andra lagret choklad.
Hacka 100 g valfri mjölkchoklad och lägg hälften av chokladen i en skål. Hetta upp 4 dl vatten i en kastrull och lägg skålen över kastrullen. Smält chokladen under omrörning tills chokladen når 38 grader.
Ta bort chokladen från värmen och rör ner resterande choklad till den smält helt. Fördela mjölkchokladen över den mörka chokladen. Toppa pralinerna med hackade nötter eller frystorkade bär. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.