
Kycklingstroganoff – på bara 15 minuter!
Fågel Nyheter
Se recept
Fågel Nyheter
Se recept
4 portioner valfritt ris
1 röd paprika
2 msk neutral olja
ca 550 g strimlad kycklingfilé
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 fp pastasås arrabbiata (400 g)
2 ½ dl havregrädde
1 fp körsbärstomater (250 g)
1 fp salladsmix (150 g)
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Koka valfritt ris till 4 personer.
Kycklingstroganoff (traktörpanna): Strimla 1 röd paprika. Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja och fräs paprikan, ca 550 g strimlad kycklingfilé, 1 msk tomatpuré, ½ tsk salt och 1 tsk dijonsenap på medelhög värme i 4 min.
Tillsätt 1 fp pastasås arrabbiata (400 g) och 2 ½ dl havregrädde i pannan och låt puttra i 5 min.
Sallad (skål): Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Blanda tomaterna med 1 fp salladsmix (150 g), 2 msk olivolja och 1 msk balsamvinäger i skålen.
Servera stroganoffen med riset och salladen.