Facebookpixel Banh mi med kyckling och snabbpicklade grönsaker - Middagsfrid

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Banh mi med kyckling och snabbpicklade grönsaker

Kött Picknick Snabblagat

Se recept

Banh mi är en vietnamesisk baguette som fylls med marinerat kött, eller önskat vegoalternativ, och grönsaker. I detta recept har vi gjort en variant med kyckling och snabbpicklade grönsaker. Snabbt och gott!

Instruktioner

Ingredienser

Ca 450g kycklinglårfilé

1 vitlöksklyfta

1 msk neutral olja

1 krm cayennepeppar

½ gurka

1 fp rädisor (125g)

1 fp koriander (20g)

1 fp strimlad morot (250g)

2 msk vitvinsvinäger

1 msk honung

2 surdegsbaguetter

1 fp färskost (150g)

1 tsk sambal oelek

Steg 1

Sätt ugnen på 220°.

Steg 2

Kyckling (ugnsform 15 x 20 cm): Blanda ca 450 g kycklinglårfilé med 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk neutral olja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 krm cayennepeppar i formen. Sätt formen mitt i ugnen i 15-20 min.

Steg 3

Snabbpicklade grönsaker (bunke): Skiva ½ gurka och kvarta 1 fp rädisor. Hacka 1 fp koriander. Blanda grönsakerna med 1 fp strimlad morot i bunken och massera in 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk honung och 1 krm salt. Låt stå några minuter innan servering.

Steg 4

Baguette (ugnsplåt + bakplåtspapper): Baka av 2 surdegsbaguetter 10–12 min. Skär sedan bröden på längden och dela i 4 delar.

Steg 5

Chilifärskost (skål): Blanda 1 fp färskost med 1 tsk sambal oelek i skålen

Steg 6

Dela kycklingen i mindre bitar. Var och en brer nu på chilifärskosten och toppar med tillbehören.