
Banh mi med kyckling och snabbpicklade grönsaker
Kött Picknick Snabblagat
Tillagningstid: 20-25 min
Antal personer: 1
Se recept
SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35. Läs mer om erbjudandet här.
Kött Picknick Snabblagat
Tillagningstid: 20-25 min
Antal personer: 1
Se recept
Ca 450g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk neutral olja
1 krm cayennepeppar
½ gurka
1 fp rädisor (125g)
1 fp koriander (20g)
1 fp strimlad morot (250g)
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 surdegsbaguetter
1 fp färskost (150g)
1 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 220°.
Kyckling (ugnsform 15 x 20 cm): Blanda ca 450 g kycklinglårfilé med 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk neutral olja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 krm cayennepeppar i formen. Sätt formen mitt i ugnen i 15-20 min.
Snabbpicklade grönsaker (bunke): Skiva ½ gurka och kvarta 1 fp rädisor. Hacka 1 fp koriander. Blanda grönsakerna med 1 fp strimlad morot i bunken och massera in 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk honung och 1 krm salt. Låt stå några minuter innan servering.
Baguette (ugnsplåt + bakplåtspapper): Baka av 2 surdegsbaguetter 10–12 min. Skär sedan bröden på längden och dela i 4 delar.
Chilifärskost (skål): Blanda 1 fp färskost med 1 tsk sambal oelek i skålen
Dela kycklingen i mindre bitar. Var och en brer nu på chilifärskosten och toppar med tillbehören.