Bananpannkakor med kardemummakesella

Dessert

Se recept

Ingredienser

2 bananer

4 ägg

2 krm salt

1 msk kokosolja/smör

1 fp kesella (150 g)

1 tsk kardemumma

1 tsk honung

Steg 1

Mosa bananerna i en bunke. Knäck äggen i bunken och tillsätt salt, vispa ihop till en smet. Hetta upp en stekpanna med kokosolja/smör och tillsätt ca 2 msk smet/pannkaka. Stek på medelhög värme i ca 1 1/2 min/sida. Lägg över i en ugnsform och värmehåll i ugnen på 100°c tills alla pannkakor är färdigstekta.

Steg 2

Kardemummakesella: Blanda kesella, kardemumma och honung i en skål. Servera den till bananpannkakorna.

Steg 3

TIPS! Servera gärna pannkakorna med skivad banan eller färska bär och en klick kesella. Det blir också gott att blanda ner skalet från 1 lime och saften från ½ lime i kvargen istället för kardemumma.