Facebookpixel Recept Bakad butternutpumpa med senapsglaze - Middagsfrid ®

Få 50% rabatt på din första matkasse med koden NY2022. Läs mer om erbjudandet här.

butternutpumpa

Bakad butternutpumpa med senapsglaze

Julafton

Se recept

Testa laga den här supergoda bakade butternutpumpan med senapsglaze till julbordet i år. Detta är ett fantastiskt gott alternativ till den klassiska julskinkan.

Instruktioner

Ingredienser

1 ägg

2 msk grovkornig svensk senap

2 msk dijonsenap

1 msk honung

1 butternutpumpa (ca 1,2 kg)

½ dl ströbröd

Steg 1

Sätt ugnen på 200°.

Steg 2

Skala, halvera och kärna ur 1 butternutpumpa. Skär ½ cm breda snitt tvärs över pumpahalvorna (men inte hela vägen igenom). Lägg pumpan med snittytan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Steg 3

Ugnsstek pumpan i mitten av ugnen i ca 20 min.

Steg 4

Rör ihop 1 ägg, 2 msk svensk senap, 2 msk dijonsenap och 1 msk honung i en bunke.

Steg 5

Ta ut pumpan från ugnen och låt svalna något.

Steg 6

Fördela senapsglazen jämnt över pumpan och strö över ½ dl ströbröd. Sätt tillbaka pumpan i ugnen och baka ytterligare 25-30 min.