Facebookpixel Asiatiska salladsknyten med kokosris och chilimajjo - Middagsfrid ®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Asiatiska salladsknyten

Asiatiska salladsknyten med kokosris och chilimajjo

Vego

Se recept

Krispiga, vegetariska salladsknyten med asiatiska smaker. Anpassa ingredienserna efter din egen smak, denna rätt kan inte slå fel!

Instruktioner

Ingredienser

1 blomkål

1 msk olivolja

3 dl basmatiris

1 fp kokosmjölk (400 ml)

1 msk socker

1 lime

1 rödlök

1 ägg

1 tsk sambal oelek

1 tsk vitvinsvinäger

1 3/4 dl + 2 msk neutral olja

1/2 purjolök

ca 400 g vegofärs

2 vitlöksklyftor

1/2 msk ingefära

2 msk kinesisk soja

1 romansallad

1/2 gurka

1/2 fp rädisor (60 g)

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Blomkål (ugnsform 15 x 20 cm): Skär 1 blomkål i mindre bitar och buketter. Blanda med 1 msk olivolja och ½ tsk salt i formen. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.

Steg 2

Kokosris (kastrull + lock): Koka upp 3 dl basmatiris, 1 fp kokosmjölk (400 ml), 2 dl vatten och ½ tsk salt i kastrullen. Låt puttra under lock på svag värme i 15 min. Låt dra i 5 min.

Steg 3

Limemarinerad rödlök (skål): Blanda 1 msk socker, 2 msk vatten samt skalet och saften från 1 lime i skålen. Skär 1 rödlök i tunna halvmånar. Blanda rödlöken med lagen och massera i 1 min. Ställ åt sidan.

Steg 4

Chilimajonnäsen (bunke + stavmixer): Tillsätt 1 ägg, 1 tsk sambal olelek, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 ¾ dl neutral olja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Sätt mixerstaven i botten av bunken och mixa på hög effekt samtidigt som du försiktigt drar mixerstaven uppåt så att det blir en tjock kräm.

Steg 5

Vegofärs (stekpanna): Finstrimla ½ purjolök. Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja och fräs ca 400 g vegofärs, löken, 2 pressade vitlöksklyftor, ½ msk ingefära och ½ tsk salt på hög värme i 5 min. Tillsätt 2 msk kinesisk soja och stek i ytterligare 2 min.

Steg 6

Skär av roten på 1 romansallad och skölj bladen. Tärna ½ gurka i små tärningar. Kvarta ½ fp rädisor (60 g). Servera sojafärsen i salladsbladen med kokosriset, den picklade rödlöken, gurkan, rädisorna, blomkålen och chilimajjo.