Facebookpixel Asiatisk kycklingwok med picklad chili - Middagsfrid ®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Asiatisk kycklingwok med picklad chili

Fågel Lättlagat Snabblagat

Se recept

Ett fantastiskt smakrikt recept på asiatisk kycklingwok med krämiga kokosnudlar och picklad chili. En riktig vardagsräddare som är klar på under 30min! Styrkan i chilin kan variera något så smaka på den innan ni picklar den. Är den för stark kan ni gröpa ur kärnhuset. Om ni gör det kan ni istället för ringar skära den i tunna strimlor.

Instruktioner

Ingredienser

2 msk vitvinsvinäger

2 msk socker

1 röd chili

1 grön chili

2 broccoli

2 msk neutral olja

300 g strimlad kycklingfilé

1 fp kokosgrädde (250 ml)

1 lime

3 msk japansk soja

1 vitlöksklyfta

1 tsk ingefära

1 fp risnudlar (180 g)

1 fp kålmix grönkål/rödkål (325 g)

1 kruka koriander

Steg 1

Nudlar (kastrull): Koka upp 3 liter vatten i kastrullen.

Steg 2

Picklad chili (skål): Vispa samman 1 dl vatten med 2 msk vitvinsvinäger och 2 msk socker. Skiva 1 röd - och 1 grön chili i tunna ringar och tillsätt i lagen. Låt stå till servering.

Steg 3

Kycklingwok (traktörpanna): Skär 2 broccoli i mindre buketter och bitar. Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja. Stek ca 300 g strimlad kycklingfilé i 3 min på hög värme. Tillsätt broccolin och stek ytterligare i 2 min. Sänk värmen och blanda ner 1 fp kokosgrädde (250 ml), skalet och saften från 1 lime, 3 msk japansk soja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk ingefära och 1 tsk salt.

Steg 4

Koka 1 fp risnudlar (180 g) enligt beskrivningen på förpackningen. Tillsätt 1 fp kålmix grönkål/rödkål (325 g) när 1 min av koktiden återstår.

Steg 5

Hacka 1 kruka koriander. Häll av nudlarna och den blancherade kålen i ett durkslag.

Steg 6

Servera nudlarna tillsamans med kycklingwoken. Toppa med den picklade chilin och den hackade koriandern.

För fler goda recept med fågel, klicka här!